CENTRUL MAMICI CU BURTICI SI PITICI
Este arta de a exprima sentimente si idei cu ajutorul sunetelor combinate intr-o maniera specifica.
Toti copiii au nevoie de joaca. Prin joaca copiii isi dezvolta abilitatile sociale, intelectuale, fizice si creative. In cadrul unei activitati muzicale, copiii exploreaza, cerceteaza cate sunete poate scoate un instrument. Acest mod de abordare prin investigatie se face prin folosirea corpului sau a sunetelor vocale, vocii si mediului. Copiii devin motivati sa experimenteze si sa invete lucruri noi.
Materialul de baza al muzicii este sunetul, asa cum pentru dans materialul de baza este miscarea. Intelegerea abilitatii de a folosi sunetele corpului si ulterior un instrument ii ofera copilului un sens pozitiv al interactiunii cu el insusi, iar apoi cu ceilalti prin cantatul la instrumente si crearea propriei sale muzici.
Ascultand muzica unui copil/adult devenim sensibili la starea lor emotionala. Prin muzica, cantand sau nu, ei pot exprima sentimente ca: tristete, furie, retinere sau o lume interioara haotica. Cand copilul/adultul nu se cunoaste bine pe sine si are o perceptie slaba asupra propriei persoane muzica acestuia poate fi doar o tentativa sau imitatie. Cand o persoana nu este capabila sa experimenteze emotiile, sau poate nu stie ce sunt emotiile, se poate spune ca este “Paralizata Emotional”. Aceasta paralizie poate fi diminuata prin muzica.