Faceti cunostinta cu Elena Ionica – Educator prin Arte Combinate, Educator Prenatal Lamaze si Doula.

La fel cum veti dori sa aveti o persoana alaturi de dumneavoastra pentru a mari sansele unei nasteri naturale, veti dori, de asemenea, sa angajati o doula dupa nastere.

De ce?

Deoarece ea este un profesionist instruit care acorda suport continuu si fizic, non-medical, emotional si informational gravidei, mamei la nastere si familiilor postpartum.

Despre viata profesionala:

I. Ce te-a determinat sa devii – Educator prin Arte Combinate, Educator Prenatal Lamaze si Doula? Care este motivatia ta?

R. Iubesc copii! Atunci cand in preajma mea sunt copii sunt cuprinsa de o stare de fericire si implinire. Pot indruma spre a face alegeri asumate in privinta copiilor, gravidelor si a mamelor.

I. Lumea stie ce inseamna calificarile tale? Ce deschidere exista spre ceea ce faci tu?

R. Cred ca multi nu stiu! 

  • Sunt educator prin arte combinate, aici ma adresez copiilor,  iar rolul meu este sa-i fac pe micuti sa-si imbunatateasca propriul comportament prin arterapie ( desenul, pictura, modelajul, colaj, miscare, teatru).

  • Educalor certificat international Lamaze (LCCE) – aici ofer informatii pentru gravidute si pentru partenerii lor, despre perioada de sarcina: nutritie, exercitii kegel pentru tonifierea perineului, vorbim despre hormoni, simulam si avem solutii pentru perioada travaliului, despre bagaj, planul de nastere,  nastere naturala, nasterea cezariana,  recuperarea dupa nastere , alaptarea si toate provocarile din timpul alaptarii si ingrijirea bebelusului. Acest curs ofera taticilor primesc atestat de puericultura si 15 zile concediu.

  • Doula este prietena in travaliu! Ofera sprijin emotional si fizic, ofera o atmosfera intima si conectare cu tine insati si bebelusul tau, sprijinul emotional este oferit si tatalui.

 

I. Doula – prietena femeii care naste. Ai nascut de 2 ori. Ti-ai fi dorit o Doula?

R. As fi dorit sa impartasesc cu cineva temerile, fricile mele  as fi vrut sa fiu incurajata in timupul travaliului, sa ma consult cu cineva mai ales la a doua nasterea unde  am avut o nastere naturala( pelviana) ,de aceea mi-as fi droit o Doula. Imi imaginez o mana care m-ar fi mangaiat pe par spunandu-mi cat de puternica sunt. 

I. Ai pornit la drum cu o experienta anterioara sau ai invatat din mers?

R. Am pornit  la durm cu experienta de mama (de 2 ori ) si atat. Cred ca este mai mult decat o experienta profesionala.

I. As putea sa ma pregatesc si singura pentru nastere? Sau mai bine apelez la un prieten?

R. Te-ai putea informa singura, dar acele informatii de cele mai multe ori nu sunt cele avizate. Mai bine apelezi la un specialist. Un prieten iti vorbeste din experienta lui, ceea ce nu este valabil si pentru tine. Fiecare om e diferit si fiecare are nevoi diferite.

I. Ce metode de promovare ai? Unde te gasim?

R. Facebook: Centrul mamici cu burtici si pitici

I. Care sunt nevoile afacerii tale in acest moment?

R. Strategie de marketing si colaborari.

I. Ce te face sa continui?

R. Ambitia! Sunt mama, am 46 de ani si pot realiza lucruri frumoase si pe plan professional.  

Cateva lucruri despre tine:

I. Cum te relaxezi?

R. Atunci cand imi savurez cafeaua!

I. Munte sau mare?

R. Ambele. Iubesc briza marii si aerul curat de la munte.

I. Cocktail cu alcool sau fara?

R. Fara.  Am nevoie de o minte lucida!

I. Pizza sau sarmale?

R. Ambele.  Nu se vede?!

I. Un sfat pentru gravidute?

R. Informati-va, doar asa veti avea nasterea  pe care o doriti!

I. Un sfat pentru proaspetele mamici?

R. De fiecare data cand aveti o problema cere-ti ajutor!