Ce presupune metoda Lamaze?

Nasterea prin metoda Lamaze este o nastere naturala, fara interventie medicala si fara medicamente de atenuare a durerii. Mamica va folosi in timpul nasterii o serie de metode si practici speciale de relazare, concentratie si respiratie numite tehnici Lamaze

Rolul cursului Lamaze

Scopul cursurilor Lamaze este de a „mari increderea femeilor in capacitatea lor de a naste“. In acest fel, femeile invata diferite strategii simple, printre care si tehnicile de respiratie.

Cursurile au ca scop sa ajute femeile „sa invete sa reactioneze la durere in moduri care sa ajute travaliul si sa le mareasca confortul“. Participand la Cursurile Lamaze, educatorul prenatal te ajuta sa te acomodezi cu ideea de a deveni mama, sa privesti cu incredere si fara stres spre viitor, explicandu-ti pe larg fenomenul nasterii. Vei invata diferite tehnici de confort in timpul travaliului, cum ar fi faimoasele RESPIRATII Lamaze, pozitiile confortabile in timpul travaliului sau alte mici “trucuri” si tehnici care te ajuta atat de mult pe tine si pe puiutul tau in perioada prenatala, in timpul travaliului si dupa nastere. 

La Cursurile Lamaze inseamna sa pregatim gravidutele pentru nastere si ingrijirea bebelusului